STANDAARD

Sinds 2016 vormen Rosita Loth en Philip Mouwes het muzikale duo ‘STANDAARD’. Inmiddels zijn er vijf videoclips verschenen, waaronder het zomernummer ‘De Zomer Is Van Ons’, Engels In De Nacht en ‘Doe Ik te Jong’. De laatste release en eerste Engelse single ‘Without You By My Side’ (maart 2018) is in verschillende landen gedraaid en de reacties op de sound waren zeer positief in het buitenland.

De muziek van STANDAARD kenmerkt zich door een groovy, funky, swingende popsound, met invloeden vanuit disco, late 80’ en ook 90’s Club, maar wel met de vibe van nu. De teksten zijn in het Nederlands en sinds kort ook Engels, waarbij het leven, liefde en relaties de rode draad vormen. ‘Je wordt gepakt door hun lekkere funky swing en kenmerkende sound’, zoals een fan onlangs aangaf. Diverse radiostations geven aan dat ‘deze funky sound er momenteel niet is, heel eigen is en toch herkenbaar’. Een mooi compliment.

De muziek is multipurpose: heerlijke dancy tunes voor diverse gelegenheden, van radio tot festival, van lounge tot café en van bedrijfsfeest tot beachparty. Rosita en Philip vullen elkaar in de nummers op pakkende wijze aan en stralen energy uit op het podium en in de videoclips.