1996. Dat was het jaar waarin het ooit begon. Edwin zette zijn eerste serieuze stappen op het podium. Al snel werden de eerste resultaten geboekt. Edwin deed in de twee daaropvolgende jaren volop mee aan talentenjachten en werd daar gescout voor een groep. Deze groep zou later Nederlands eerste boyband worden: ‘VELVET’. Eerst met o.a. musicalster Charly Luske, VJ en presentator Jeroen Post en later met o.a. acteur en zanger Robin Zijlstra. De groep bleek succesvol en de jongens maakten hun opwachting in programma’s als Carlo & Irene’s ‘Telekids’, Pauls ‘Laat de leeuw’ en TMF’s ‘Toute Fabienne’. Enkele bescheiden hits volgde en na 4 jaar was de koek op. Edwin had genoeg van onhandelbare danspasjes en de typische boyband songs.

Edwin begon aan een solocarrière. Dat bleek in het begin nog een hele kluif, want met
4 man op het podium was toch relatief eenvoudiger, ze konden immers altijd op elkaar terugvallen. Na een aantal jaren ‘stoeien’ op de kleinere podia was Edwin er klaar voor. Hij was steeds vaker te zien in de voorprogramma’s van de grootste sterren van Nederland, zoals Nick en Simon, Wolter Kroes, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Gordon. Ook de lang gekoesterde wens van Edwin kwam uit, waarmee Ahoy’ ook geen onbekend terrein meer was. De carrière nam een vlucht en Edwin vond zijn inspiratie in ‘De Toppers’ en dan met name in Gerard Joling. Even later kwam hij onder het management van Gerard Joling terecht, een fantastische leerschool! “Geweldig om te kunnen leren door het kijken naar optredens van de meester van het zingen en entertainen”, aldus Edwin.

Het duurde niet lang of de eerste Top-100 hit was na ‘Ga met me mee!’ een feit. 2 jaar later volgde een nieuwe soloplaat: ‘Leef je leven’ was een groot succes en kwam op 43 in de Top-100 terecht en zelfs op plaats 23 in de iTunes Top-100! Het gevolg is dat de fanbase flink is gegroeid. Die is alleen maar groter geworden door de gastoptredens van Edwin tijdens ‘Toppers in Concert 2012’. Zingen voor 67.000 uitzinnige bezoekers per avond, een onvergetelijk avontuur!

De afgelopen jaren is Edwin hard aan het werk gegaan om successen te blijven boeken. Als vast gezicht van het beroemde café van de familie Froger, café Bolle Jan en de talloze optredens overal in Nederland, blijft Edwin hard aan de weg timmeren. Edwin staat zo’n 200 keer per jaar op het podium en is daarmee zijn plekje aan het veroveren in de Nederlandse muziekindustrie. Met een repertoire dat zich het best laat omschrijven als een avond met een ‘hoog meezinggehalte, maar steeds weer onvoorspelbaar’, mag Edwin zich rekenen tot de bekendere gezichten op de Nederlandse feestpodia’.

Gaat die doorbraak er nu dan komen? Voor Edwin is het in ieder geval duidelijk, hij blijft doorgaan tot het lukt, want het plaatsje op de schouw in huis is bewust leeg gehouden. Voor de allereerste gouden plaat.