Rob van Rossum, presentator/dagvoorzitter

Rob is geboren op 25-12-1968 in Amsterdam. Met een afgeronde opleiding tot vliegtuigmonteur elektronica op zak werkte hij een aantal jaren bij de enige vliegtuigbouwer in Nederland ‘Fokker’. Zijn andere passie is altijd muziek geweest. Rond zijn 15e als ‘DJ’ begonnen op schoolfeestjes, voetbal en hockeyfeestjes was de volgende stap voor Rob het presenteren van vele lokale playbackshows. Op zijn 21e gaf hij zijn betaalde baan in Nederland op om in Spanje aan de slag te gaan als fulltime DJentertainer. Het draaien van muziek en het presenteren van vele ‘vakantie’ spelletjes was het gevolg. Dit was hem zo goed bevallen dat na terugkeer in Nederland hij er zijn vak wel van moest maken. (hij zou voor de komende 8 jaar nog iedere zomer touren door Spanje voor oa. Coca Cola).

De KNVB was op zoek naar een nieuw en fris stemgeluid voor alle thuiswedstrijden van “ons Oranje” en zodoende kwam de vraag of Rob geïnteresseerd zou zijn. Uiteraard hoefde Rob daar niet lang over na te denken en sinds 2014 is Rob de vaste stem in het stadion bij ons Nationale voetbal elftal. Tevens is Rob de vaste stem geworden bij bijzondere KNVB-georganiseerde wedstrijden (oa. de KNVB Beker finale) en sinds 2017 ook voor de ‘thuis’ wedstrijden van onze Oranje Leeuwinnen.

Zijn presentatie doorbraak kwam bij MTV, hij was het eerste gezicht voor Nederland (en België) in een tijd dat MTV nog niet met Nederlandse VJ’s werkte. Een aantal jaren was hij dan ook in Nederland en België het ‘podium’ gezicht voor MTV. Daarna ging Rob ‘achter de schermen’ aan de slag als ‘warming-upper’ (Een “warming-upper” brengt het aanwezige publiek en/of kandidaten in de tv-studio in de sfeer waar het tv-programma om vraagt en houdt ze daar ook gedurende de gehele opname of live tv uitzending) Sindsdsdien zijn vele tv-shows de revue gepasseerd,o.a.: All You Need Is Love, Bananasplit, Eén tegen 100, De slimste mens, Recordshow, Miljoenenjacht, Jong, De Natione Bijbelquiz, Celebrity Pole Dancing, , Kids Top 20, X-Factor, TMF awards, Deal or No Deal, Holland’s next Topmodel, Holland’s Got Talent, Kitch of Kassa, Everybody Dance Now en So You Think You Can Dance.

Rob is een ervaren presentator/dagvoorzitter en staat garant voor een geweldige gastheer aan huis. Een bruisende presentator/dagvoorzitter met ruime ervaring, waarbij uw wensen voorop staan! Hij weet waar het over gaat en wat er leeft, zowel op het podium als in de zaal. Rob geeft u, door zijn aanstekelijke enthousiaste manier van werken, een tijd om nooit te vergeten (zowel Nederlands als Engelstalig)!