BIO MARK & JANINA

Mark & Janina leerde elkaar kennen op de Volendamse dijk en er ontstond al snel een hechte vriendschap. Het was tijdens een optreden van Mark dat Janina spontaan het podium opstapte en duidelijk werd dat ze samen iets moois hadden neergezet. Het samen zingen beviel zo goed dat niet veel later een try-out volgde in Vlaardingen.

Tijdens dit optreden brachten Mark & Janina een muzikale ode aan BZN. Gevolg hiervan was een overweldigende hoeveelheid positieve reacties vanuit het publiek. Erg moeilijk was de keuze dan ook niet om definitief een nieuw duo te starten!

Mark had vanaf zijn geboorte een voorliefde voor muziek en naast zijn vocale uitspattingen is hij een getalenteerd drummer. Al jaren toert hij als solozanger het hele land door. Absolute hoogtepunten zijn de optredens in Daun (Duitsland), tijdens het Piratenfestijn in Ermelo, de Volendammer kermisfeesten en zijn eigen theaterconcert. In 2009 leren Mark en Kees Plat (Tribute to The Cats Band) elkaar kennen en in 2011 schreef Kees de eerste single voor Mark. Inmiddels heeft Mark al meerdere succesvolle singles op zijn naam staan.

Janina is een geboren en getogen Volendamse en groeide op in een huis waar muziek altijd op de voorgrond stond. Als klein meisje wilde ze niets liever dan zingen in een band, net als haar vader. Toen ze 18 was begon haar muzikale avontuur en al snel was het duidelijk; het podium is haar speeltuin! Door met verschillende bands op te treden ontdekte ze de uitdaging om zoveel mogelijk muziekstijlen eigen te maken. Er is dan ook geen enkele stijl die ze niet zingt. Ze was de winnares van de Noord-Hollandse talentenjacht en besloot in 2014 dan ook dat het tijd was om solo te gaan.

Samen bundelen zij nu hun krachten en mag Nederland kennismaken met… MARK & JANINA!

www.markenjanina.nl